Feiten en fabels over het laten bouwen van een website

Het hebben van een website is tegenwoordig een cruciaal onderdeel van een bedrijf. Een website biedt je bedrijf een online aanwezigheid om je producten, diensten en merk te promoten en het kan meehelpen om je onderneming te laten groeien. Echter, de meeste ondernemingen hebben niet de technische kennis in huis om een website te bouwen in Amsterdam of te onderhouden. Maar, wat zijn nu precies de feiten en fabels rondom het laten bouwen van een website? In deze blog zullen we je hierover meer vertellen.

Feit 1: Een website laten bouwen is kostbaar

Het laten bouwen van een website kan een kostbare aangelegenheid zijn, maar het is ook afhankelijk van jouw wensen en eisen. Als je bijvoorbeeld een simpele website wilt, zonder veel toevoegingen en maatwerk, dan zou de prijs relatief laag kunnen zijn. Maar wanneer je een zeer uitgebreide website wilt laten bouwen, met bijvoorbeeld specifieke functionaliteiten en integraties met andere systemen, dan kan het kostenplaatje aardig oplopen.

Fabel 1: Mijn website hoeft er alleen maar goed uit te zien

Het uiterlijk van een website is inderdaad belangrijk, want het is immers je visitekaartje op het internet. Maar dat is niet alles. Het is ook erg belangrijk dat je website goed werkt en snel laadt, anders zou je bezoekers kunnen kwijtraken. Daarnaast is het belangrijk dat je website op de juiste manier is opgebouwd, zodat deze goed gevonden wordt door zoekmachines. Kortom, er komt meer bij kijken dan alleen een mooi ontwerp.

Feit 2: Een professionele website kan je bedrijf laten groeien

Met een professionele website kan je je bedrijf laten groeien. Je hebt een platform om je producten en diensten op te laten zien en je merk te promoten. Daarnaast kan je website nieuwe klanten aantrekken via zoekmachines of social media. Een goed gebouwde website kan ook zorgen voor meer vertrouwen bij potentiële klanten.

Fabel 2: Een website hoeft niet up-to-date gehouden te worden

Het laten bouwen van een website is slechts een deel van het proces. Het up-to-date houden van je website is minstens zo belangrijk. Het is belangrijk om nieuwe content toe te voegen, je website te beveiligen en updates uit te voeren op de gebruikte technologie. Wanneer je je website niet up-to-date houdt, kan dit leiden tot veiligheidsrisico’s of zelfs tot een niet-werkende website.

 

Feit 3: Het hebben van een website betekent niet automatisch dat je gevonden wordt

Wanneer je website online is gezet, betekent dat helaas niet automatisch dat mensen deze kunnen vinden. Je moet investeren in zoekmachine-optimalisatie en online marketing, zodat jouw website zichtbaar wordt. Je kunt adverteren in zoekmachines, en social media zoals Facebook, LinkedIn en Instagram gebruiken om je bedrijf te promoten. Alleen met de juiste inspanningen zal je website bezoekers trekken.

Conclusie

Een website in deze tijd is van cruciaal belang voor elke onderneming. Het hoeft niet kostbaar te zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat het uiterlijk niet alles is. Een website moet goed werken en snel laden, het moet zoekmachine-vriendelijk zijn en het up-to-date houden is belangrijk om veiligheidsrisico’s te voorkomen. Wanneer je dit alles op orde hebt, kan het hebben van een website je helpen om nieuwe klanten te vinden en je bedrijf te laten groeien. Door te investeren in zoekmachine optimalisatie en online marketing zorg je ervoor dat je website kan opboksen tegen de concurrentie.

 

Bron: Roxtar Online Marketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *