De voordelen van een WordPress website

Steeds vaker laten bedrijven hun website maken via WordPress, maar waarom kiezen ze voor een webdesign bureau die met wordpress werkt en welke voordelen biedt dit? Ten eerste is het goed uiteen te zetten wat wordpress is. WordPress is een zogenaamd Content Management Systeem, afgekort CMS. Dit is een systeem waarmee je relatief gemakkelijk een website kunt maken, maar tegelijk ook kunt onderhouden. Vroeger werd het voornamelijk gebruikt voor blogs bijvoorbeeld, tegenwoordig gebruik veel grote bedrijven het ook voor hun websites. Denk hierbij aan websites als die van Radio 538, Ford en CNN. Niets voor niets gebruiken ze dit systeem dus, want WordPress biedt veel voordelen, ook ten opzichte van andere systemen. 

Gebruiksgemak en veiligheid

Een van de grootste voordelen van een WordPress website is het gebruiksgemak, niet alleen bij het creëren van de website maar ook bij het bijhouden van de website. Dit geldt voor beginners maar ook voor professionele webdesign bureaus als die van https://stuurlui.nl. Je kunt op een WordPress website bijvoorbeeld gemakkelijk een pagina toevoegen of een bericht plaatsen, ideaal dus voor wanneer je regelmatig je website wil updaten. Dit is tevens ook erg gemakkelijk wanneer je een reeds professioneel gebouwde website snel wilt aanpassen of hier een mededeling wilt plaatsen. Verder is WordPress ontwikkeldt met een sterk nadruk op de veiligheid. Zolang je jouw WordPress website up-to-date houdt is deze altijd goed beschermd. 

Brede media ondersteuning

Een ander groot voordeel van WordPress is het grote aanbod aan verschillende mediabestanden die het systeem ondersteunt. Je kunt hiermee dus niet alleen geschreven teksten plaatsen maar ook gemakkelijk audio, afbeeldingen, en videobestanden. Maar je kunt WordPress ook gebruiken als een verkenner voor bestanden. Tevens ondersteund WordPress andere websites, je kunt dus ook makkelijk instagram berichten, twitter berichten of youtube video’s direct plaatsen op jouw website. Zo kan iedereen gemakkelijk een video of bericht op jouw site bekijken en hier direct op reageren. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *