Tips voor het maken van je eigen website

goede html cursus

Wil je je eigen website maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Niet getreurd, want in dit artikel geef ik je een aantal tips die je kunnen helpen om je eigen website te maken. Ik bespreek de keuze voor de juiste domeinnaam en hosting en het belang van kennis HTML (en het eventueel volgen van een cursus HTML). Benieuwd geworden en kun je niet wachten om van start te gaan? Lees dan gauw verder!

Een domeinnaam kiezen

Als je een nieuwe website wilt beginnen heb je misschien al een naam in gedachten. Het is natuurlijk van belang om te weten of de naam die je heb bedacht, niet al reeds bezet is. Dit kun je checken bij een hostingpartij. Als je een domeinnaam hebt gevonden die nog beschikbaar is, kun je deze vervolgens bij een host registreren. Bij het kiezen van een goede domeinnaam is het belangrijk om stil te staan bij de extensie. De domeinextensie is het achterste gedeelte van een domeinnaam, dus de letters achter de ‘punt’. Denk aan ‘.nl’, ‘.com’ en bijvoorbeeld ‘.net’.

Een goed hostingpakket

Als je je gewenste domeinnaam hebt geregistreerd, is het tijd om de hosting af te sluiten. Door het afsluiten van webhosting huur je als het ware een plekje op het internet waar jouw website wordt opgeslagen en waar deze zichtbaar is voor bezoekers. Bij het kiezen van het juiste hostingpakket is er een aantal zaken die je in overweging moet nemen. Vergelijk de inhoud van hostingpakketten van verschillende aanbieders met elkaar en let daarbij ook op de prijs. Het is ook verstandig om reviews van andere klanten onder de loep te nemen en te kijken wat hun ervaringen zijn met verschillende pakketten, de klantenservice en dergelijke.

Het CMS-systeem kiezen

Een website wordt gebouwd binnen een CMS-systeem. Als je zelf kunt programmeren en verstand hebt van HTML, CSS en Javascript (de basis voor iedere webpagina) dan kun je ervoor kiezen om de website zelf op te bouwen. Als je geen verstand hebt van bovengenoemde talen, dan kun is het slim om de website te bouwen in een CMS-systeem als WordPress of Shopify (speciaal voor webshops). Als je kiest voor een CMS-systeem als WordPress, is het wel handig als je basiskennis hebt van in ieder geval HTML. Dit kan namelijk een hoop stress en gedoe voorkomen. HTML klinkt misschien ingewikkeld, maar het is eenvoudig te leren aan de hand van een cursus.

Wil je meer weten over het maken van je eigen website of heb je interesse in een cursus html of WordPress? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *